Hawk's Dynamite

GAINED STRENGTH FROM OBSESSION

trött

Publicerad 2012-06-30 18:22:12 i Allmänt

jobbat andra gången idag på leo's, hade även tänkt fara till älsklingen som jag inte träffat på tre dagar! men efter nästan 8 timmars konstant arbete i ett kaosat leo's har jag halvt slutat funka.
Det var så sjukt mycket folk, hann varken det ena eller de andra, levde på en cola. 
men det är ändå rätt kul :) det är skönt att trötta ut sig, saknar bara min bäbis nå sjukt, vädret gör det ju inte enklare, hade det varit lite sol och vindstilla hade det varit lite lättare att ta sig dit, men det var då inte nice att fara med moppen i regn och rusk, ska fortsätta att sitta här och må dåligt över att jag inte har träffat min ängel.. 

lost love

Publicerad 2012-06-27 18:10:11 i Allmänt

for ut på en kortturis fram och tillbaka runt slingan, orkade inte sadla så red barbacka, han skötte sig bra men var riktigt pigg, lät han sträcka en bit och ojoj vad varm han blev! avslutade sen med lite lösgörande och han är då riktigt fin i munen, iaf i skritten ;) 

äntligen

Publicerad 2012-06-26 19:24:46 i Allmänt

klarade moppeprovet idag, med 53 rätt, G - gränsen var 52! oh, underbart,
tog mopeden till HD sen, han har börjat bli riktigt sommartrött nu och hade mer lust att fortsätta sova i hagen!
men vi for ut på en skrittis i alla fall. Pussade på honom lite extra och körde sen vidare hem :)
 

..

Publicerad 2012-06-25 22:15:52 i Allmänt

efter att jag failat hårt på moppekursen for jag till stallet, HD fick mig på bättre humör.
red ut en kortare sväng och han var ändå väldigt lugnt, testade med att bara vänta ut honom idag och det verkade funka för stunden. 

yeah my life is a bitch, but you know nothing about her

Publicerad 2012-06-25 01:32:52 i Allmänt

red ut barbacka idag med Irma och henning, de va chill. HD funkar ju perfekt som skogsmaskin, borde nog börja sälja sånna tjänster. Man skulle bli rik :) 
det var kul iaf, ska börja ställa av honom nu, lite sakta.. Se hans mage växa som den redan börjat med.
För snart åker jag till frankrike, då hår Hoddis sommarlov i ca två veckor, utan HD i två veckor.. kommer bli psykiskt sjuk :/ 

you dont hurt me, no more

Publicerad 2012-06-22 16:16:59 i Allmänt

red igår efter att ha verit på hööks och köpt tränset, han vart gullidullig :) 
red inte samma tur idag, utan forskade vägen ner mot vattnet själv, han började med att vara sådär knäpp som förra gången, det var ltie pinsamt att rida förbi på en häst som såg ut att vara helt galen och flyga omkring när det typ gick en meter i minuten.. på tillbakavägen började jag böja, ställa och snedda över vägen med skänkelvikningar, sakta lugnade han sig och började lyssna istället, dressyr asså, lösningen till allt! 
vi travade förbi hagen och red upp i skogen, det var små nerfallna grenar som vi hoppade över och han skötte sig exemplariskt! svetten löddrade när vi kom tillbaka men denhär gången var jag glad på honom :D 
när han har på sig sitt nya träns :) 
 
idag får han stå, for först till faster men det var bara hennes man som var hemma, de andra hade farit till hägnan, så vi for och köpte äpplen och morötter så HD och Henning blev jätte glada! 
 
GLAD MIDSOMMAR
 
 

införskaffas

Publicerad 2012-06-21 00:55:58 i Allmänt

ska försöka ta mig till Hööks imorgon för jag har äntligen bestämt mig för ett träns! 
har bara pullartränset som jag rider i nu, och det skulle behöva få varva ner lite.. 
så har sökt efter ett aachenträns, iof så har jag ju ett men det är, låt oss säga inte så vackert :( 
 
Detta rider jag i nu, 
och dethär är det "gamla" tränset som jag helst inte vill använda.. 
 

så jag byter upp mig till dehär :) 
 
 

 

sprängd

Publicerad 2012-06-20 22:30:42 i Allmänt

red ut själv med Hoddis idag för första gången i brändön, Henning skrek efter honom då vi skritta iväg, men HD gav inte ifrån sig ett ljud.
det gick lugnt och bra till en början, sen blev han bara mer och mer het.. slutade med att han stod på tårna 75% av turen och jag har då aldrig ens kunna tänka mig att någon skulle kunna ladda iväg sådär fort. en sekund skrittar han normalt, en tusendels sekund senare har han kastat sig fram som att han vart en atombomb! 
de som alla andra turer kommit fram och sagt hur fina hästarna är stod nu och gapa när vi kom förbi, kanske för att det såg ut som.. ja, det går inte ens att förklara.. 
 
var inte så glad på honom sen.
men han är ju trotts allt min Dynamit, passande namn
 
såhär såg han då ut när vi kom tillbaka.. 

drömmer jag eller är jag friterad?

Publicerad 2012-06-18 14:22:15 i Allmänt

for till stallet samam tid idag, ut på tur igen, nu med bättre väder dock :) 
det vart nå snabba gallopper så pållarna var lite svetti när vi kom tillbaka, svalde HD's ben innan vi släppte ut dom igen, :)
 

snurra min jord igen

Publicerad 2012-06-17 19:48:05 i Allmänt

kl 11 for jag och hoddis ut med sanna och Henning, sanna fick visa ridvägar. Får se hur mycket jag kommer ihåg men det går nog inte att rida så mycket fel egentligen :) Hoddis var pigg och glad att få komma ut, dock bet han typ sönder deras altan.. 
ajja, ska försöka komma till stallet vid samma tid imorgon så jag kan rida ut med sanna en gång till innan hon åker till afrika, för sen blir det väll bara att utforska själv x3 

grönbete!

Publicerad 2012-06-17 01:03:56 i Allmänt

lastningen gick sisådär, fick stå där ett tag, tror han slog upp huvudet i transporten mer än fem gånger! 
han gick in då han fick en longerlina bakom rumpan. ska försöka fixa en transport att träna med så lastar han sigsjälv snart ska ni se! Han vart iaf glad när han fick gå och äta, men inget springande.. :( 
for tillbaka dit vid halv 9 tiden och då var de dock full rulle på fåret! men det var ju för att Henning var ute på tur! 
imorgon ska sanna få visa mig några ridvägar där så jag vet vars man kan rida innan hon åker till afrika!

we all want to be different, which make us all tha same.

Publicerad 2012-06-16 13:16:41 i Allmänt

utan mycket sömn for jag imorse och gjorde morgon, hade tänkt cykla egentligen men kände att nä, det orkar jag inte. Så väckte mami som fick skjutsa :) 
for sen hem och sov fyra timmar till, sen vare bara att fara tillbaka och ge lunch! packade i princip allt, ska bara lyfta upp pelletsen och lite små jox, har just käkat snabbmat från max för snart blir det tillbaka till stallet, mocka ur box och hage. Sen lasta och fara! :D 

fint med snö i bakrunden x3 

fighting in a battle, to be free once more - yeah, that's worth fighting for

Publicerad 2012-06-15 18:35:55 i Allmänt

inget ridande idag pga min onda hals! 
gick en prommis på 1.15h och plockade samtidigt 5kg gräs! mockade å detdär, imorgon blir det att flytta dom! har även morgonjour, blir nog att stanna där tills vi åker, har massa att göra. Jag och papi fixade även strömmen så den funkar, pappa fick vara testdocka ;) 

nu ska jag göra något man borde göra på sommarlov oxh inte det jag gjorde igår.. sova i princip från klockan 7.. 

Its not the broken dream that break us, its the one we didn't dare to dream

Publicerad 2012-06-14 19:46:13 i Allmänt

har mest bara lullat på med ridningen nu, vi flyttar hästarna på grönbete nu på lördag så all tid går ut på att låta hästarna käka gröngräs.
Släppte HD på banan idag så han kunde gå själv och äta längst staketet i minst en timma iallafall, 40 minuter senare gjorde han allt annat förutom det han skulle! han kom till mig, puttades och pussades, försökte äta gräset jag plockat åt han till kvällen, rullade sig, gnäggade till Henning, övade på racerstarter och tvärbromsningar.. min lilla filur är lite knasig :) 

Tai ni po ni, fa kin su pa ! :)

Publicerad 2012-06-12 21:33:14 i Allmänt

vart sandtaget igår, sjukt kul! men tur ändå för min pålles underbara kondis då det är en bit bort! :)
både han och exi började tagga när vi närmade oss, som att dom viste vad som var på gång, vi travade genom massa vattenpölar påvägen dit och det var helt perfekt där! sjukt mycket vatten, och små "hus" hinder uppsatta, vi stoppade även upp en bom på två sockerbitar som var lite högre, hästarna skötte sig galant, men först ville inte HD trava eller galloppera genom vattnet, men snart gick det inte att stoppa honom! lovisa fick några bilder som jag kan lägga ut sen, men filmerna failade då hästarna inte ville stå still :/
Idag vart det en lugnare tur, barbacka, HD skötte sig exemplariskt som vanligt!
har även stoppat upp det mesta av sommarhagen för snart bär det av!

I'm a space bound rocket ship and your heart's the moon And I'm aiming right at you

Publicerad 2012-06-10 21:53:00 i Allmänt

har inte bloggat något de senaste dagarna, har haft fullt upp med bal, skolavslutning och mysiga grillkvällar :)
Hd har iaf varit hur fin somhelst, igår red jag ut med henning och Sanna, det vart sjukt kul :)
idag red jag dressyr i ridhuset för en gångs skull då jag alltid rider ut annars, och han har blivit såå fin <3 detdär med att trycka innåt är inte borta ännu, men nu får man ut han hur lätt som helst! det gäller bara att aldrig få han att flyta innåt :)
Märkte också vilket jävla flås han fått upp! förut var jag ju tvungen att gå typ 20 varv innan han ens började andas lite normalare, nu räcker det med ett varv för att han ska sluta flåsa! ihhi jag är sjukt lycklig nu, taggar tillochmed långritt med Lovisa och Exi imorgon till sandtaget i björsbyn, det kommer bli sjukt kul!
Ska försöka få med mig lite bilder från det sen :)

en elegi för alla vägar vi inte vandrat än, för en tid som bara går och aldrig kommer igen

Publicerad 2012-06-05 00:36:55 i Allmänt

har just duschat ut färgen ur mitt hår, trodde jag skulle tappa lite av håret där ett tag! tror jag stod fem min i duschen och försökte få av mig dendär jävla mössan, var nära att börja gråta innan jag hann se att allt hår satt kvar på skallen!
'
Idag har jag inte ridit, for in till stan och köpte skor smycken och lite små jox till balen.. idag!
sen var vi ju tvugna att se alla bilar som släppte av folk till studentbalen..
gjorde ltie NH övningar och han var super duktigt, men gud vad han itne vill gå till vänster!? funderar nästan på om han har någon låsning eller sträckning.. kan han vara så stel lixsom? när vi stretchar går det ju ändå ganska bra.
duschade hans svans och ben innan jag for hem.
Idag var äter en såndär dag då jag bara står och dräglar för att jag inser skönheten min älskling bär på, snacka om ögongodis!

blame it on my A.D.D baby

Publicerad 2012-06-03 17:40:30 i Allmänt

kom till stallet och började fläta hoddis, det hade går hur bra som helst med Henning, men han fick då inte komma så nära Hoddis mat. Men dom är polare iallafall :)
Hanna och Bella kom förbi, HAHA ja, vilka roliga typer :P
for sen ut barbacka på min fina, vi red runt ängarna och galopeprade genom vattenpölarna, har köpt ett nytt bett, ett äggbett, lite tjockare än det han hade innan, och om jag inte inbilla mig tog han det bättre, ha nslängde inte med huvudet lika mycke och tog mina inbromsningar mycket bättre!
:) 

En häst utan ryttare är alltid en häst men en ryttare utan häst är bara en människa

Publicerad 2012-06-03 12:40:36 i Allmänt

vaknade för ett tag sen och känner att jag har lust att skriva. en massa, så tänkte skriva om varför jag började med hästar till nu!
'
Det började nog med att mamma ville att både jag och min syster skulle börja rida, vi gick med på det, för vi fick ju ett kinderägg efter varje ridlektion!
Ja det är faktis sant, ska jag vara helt ärlig så var jag inte så pigg på att fara till stallet, hade hellre lust att stanna hemma. Men det gick kanske ett år och jag red en gång i veckan och fick alltid mitt kinderägg.
'
Men sen en ridlektion när det hade börjat bli kallt, underlaget hade frysit och det fanns inget ridhus på den tiden, en av hästarna började springa, slet sig från den som lädde och hästen jag satt på hakade efter, for av och slog mig på höften, efter det slutade jag rida, och nej, jag var inte rädd. Men somsagt var jag inte pigg på att fara till stallet, det var ju bara detdär kinderägget jag ville ha!
'
men redan efter någon månad började jag sakna stallet och hästarna, efter kankse fyra månader frågade jag mamma om jag kunde börja igen, hon sa nej, för jag hade ju nästan inte velat fara på lektionerna förut.
dagarna gick och jag kände mer och mer hur något saknades, det är sjukt, jag var ju så liten, men kommer fortfarande ihåg känslan som att det var igår.
Efter ett år med massa tjat och gnäll gick mamma med på att jag skulle börja rida igen "men denhär gången får du inga kinderägg!"
'
det var nu det började på riktigt, missade nästan inga lektioner och var alltid den första personen i stallet.
Det där med favoritponnys varierade varje dag, som när man var liten, man red en häst som var snäll, och oj vad man älskade den, nästa dag samma visa annan ponny.
När sen Jet och Cosmos kom vart jag kär i Cosmos, OMG HAN VAR JU VIT!
hade han på mitt första ridläger.
Sen började jag rida Jet på lektioner, sakta men säkert vart jag störtkär!
Han var dendär busiga, tuffa stora ponnyn som älskade att galoppera och ibland gjorde som han själv ville!
på honom lärde jag mig att vara bestämd, jag älskade att vara med honom för jag lärde mig alltid något nytt, jag for av flera gånger, men satt alltid upp igen. Första gången jag red barbacka på Jet sprang han runt som han ville i ridhuset, det var helt okontrollerat, höll på att fara av hur många gånger som helst! men jag bara skratta.
'
Började rida flera gånger i veckan och blev även fodervärd på Jet, ojoj vad kul vi hade!
men sen började jag ju växa ur honom, och i ungefär samma veva lärde jag känna bamse, den sura flugskimmeln som jag fick hjälpa många att ta hand om.
När jag inte kunde rida Jet något mer tog jag Bamse på foderhelgerna, jag var jätte taggad för jag visste att dethär skulle bli något bra!
Lärde känna honom mer och mer för varje gång vi sågs, och den sura lilla ponnyn blev en glad lekfull kompis.
Började göra små NH övningar med honom, snart stod han lös och stilla i sin spilta medans jag gick omkring, hämta sadeln och allt, han var min bästa kompis. Kunde sitta hur länge somhelst i hans spilta och bara se på honom. märkte även att han gillade pinnar, så ibland lyckades vi till och med med någon apport!
han var den perfekta ponnyn, allt man någonsin hade velat ha.
'
men jag fortsatte att växa, snart kunde jag inte heller rida den nätta skimmeln, motvilligt bytte jag till Otto på helgerna. lat, tjock opersonlig ponny som inte gjorde ett piss i onödan. Det var så jag tänkte om honom.
Känner mig faktis ganska dum över det, men medans jag försökte få vara med Bamse, och motvilligt spendera tid med Otto växte allt fram, Han var inget av det jag tänkt mig, eller jo han var lat, gjorde inget i onödan, men den opersonliga delen, hur hade jag ens kunna tänka så!?
vi började i hoppgruppen, jag och otto, Han vägrade mer än vi hoppa. Jag for av tuusen gånger!
Vattenmattor var våran största fiende.
två år senare hoppade vi allt perfekt! Det är helt sjukt hur man kan utvecklas sådär tillsammans, vi gick bokstavligt från botten till toppen, ialla fall våran topp. Med honom hade jag den bästa tiden av mitt liv, och alla viste att det var jag och Otto.
Sen såldes både Jet och Bamse, hade nog inte kunnat komma tillbaka till stallet igen om ingen Otto fanns där.
'
Efter år av tjat av egen häst började jag faktis tveka, hur skulle jag någonsin kunna ha en annan häst än Otto?
'
Vi startade i flera klubbisar, en inbjudnings på hemma plan och en på NRK.
vi kom aldrig bättre än en tvåa, vi fick lägga det mesta på turen, Nollade vi och gjorde snäva svängar fick vi hålla tummarna, för farten var inte våran starka sida.
'
slutet av sommaren 2011 kom pappa och sa att vi skulle skaffa häst! jag vart överlycklig!
och jag viste vad jag ville ha, en häst att utvecklas med, att tillsammans komma ut på hoppbanorna och tjäna ihop blågula rosetter!
'
Och snacka om att jag hitta vad jag sökte! HD var hästen jag drömt om, även fast jag inte vetat om det.
ska inte ljuga och säga att det var kärlek vid första ögonkastet, för det var likadant som alla andra har med honom "ååh nej men gud en krullidull häst nååw så söööt!"
Sen började jag tänka, att en såndär kan jag inte ha, jag tänkte precis en SÅNDÄR.
Han var grov, envis och tjock. Jag sökte ju ändå en häst att träna och tävla med, inte en att sitta på när den motvilligt går fram i skogen.
'
Man inser verkligen såhär efteråt hur fel jag haft genom mitt liv.
Det var när jag satt upp på honom det klicka, alla bitar föll på plats. Vi båda viste precis hur vi fungerade, på en gång. Han var som min andra halva redan från första gången, från och med då såg jag han som han verkligen är.
Jag blev störtförälskad, mina tankar bestod bara av honom.
För hur ofta hittar man en som är precis likadan som en själv?
Det är sant, vi är likadana, tänker likadant beter oss likadant. Låter löjligt, men det är sant.
Det kankse inte märks från utsidan. Men från insidan ser vi.
'
HD är den största PAIN IN THE ASS jag någonsin haft.
det är fler än en gång jag bara velat släppa allt och gå hem och sova.
Men vi höll alltid ihop, även fast jag blev riktigt förbannad på han ibland, och fortfarande kan bli det så älskar jag honom tusen gånger mer, det är sjukt svårt att skriva ner och jag skulle kunna sitta här restan av dan. Men det blir för långt för att någon skulle orka läsa det.
'
till min lättnad visade han sig vara en klippa på att hoppa! med träning kan han gå långt!
Dressyren är inte våran starka sida men den går framåt för varje dag.
Vi har inte ens börjat ännu, men ändå har vi blivit så himla mycket bättre!
Det pirrar i magen när jag tänker på alla tävlingar vi ska på. Andra kommer tappa andan.
'

your the sadest bunch I ever met, but you can bet, before we trouhg, must I have make a man out of you

Publicerad 2012-06-02 21:47:27 i Allmänt

vaknade vid 9 idag, for till schenker och städa, vi var ändå ganska många, kanse 12 pers? mer eller mindre, :) gick även på rekord tid, en och en halv h!
hämtade åter krafterna när jag kom hem innan jag for till HD, red ut med sanna och Henning, HD var jätte lugnt och snäll :) mockade hagen i regnet för imorgon flyttar Henning dit, kommer inte kunna vara med när de släpps ihop, men det kommer nog gå bra, hoppas jag, får se hur mycket sömn man får inatt! stod även ute och lät han beta i kanske en kvart, då man är i stallet är regn faktis inte så himla illa, det är tråkigare då man typ går till skolan, men lite mysigt i stallet :)
städar like a baws!

I enjoyed the meetings, it was like having friends.

Publicerad 2012-06-01 21:14:15 i Allmänt

for med Sara till stallet, fotade hennes två timmars hopplektion och sen medans hon red ett dressyr pass efter red jag ut på hoddis, han skötte sig mycket mycket bättre! var inte alls lika "på tå".
det vart långa trav och galoppsträckor, vi har försökt träna upp kondisen ordentligt, fast han svettas rätt bra så hör man knapp något flås nåmera! skulle blivit långritt imorgon, men ändrade planer!
får se vad jag hittar på då.
är även städning på schenker (stavning?) imorgon klockan 10.00!
vi samlar ihop pengar till bensbygården, tycker att alla som rider där ska komma och hjälpa, ju fler vi är ju snabbare går det, plus alla som rider där som tjänar ju på det! kostar bara lite ansträngning.



Om

Min profilbild

Kristin

hej, här kommer jag skriva om min häst Hoddan, vad vi gör, hur vi tränar och hur vi utvecklas :) enjoy

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela