Hawk's Dynamite

GAINED STRENGTH FROM OBSESSION

lat

Publicerad 2012-11-30 20:40:54 i Allmänt

red ingenting idag, kändes taskigt att ta in han från hagen då dom tyvärr bara får vara ute i ca 4 timmar här :s orkade inte heller åka tillbaka senare för jag somnade och vaknade halv 7, trodde det var lördag morgon men de vare inte xD
Funderar på på att fara å köpa carra. Det har "snöat" idag, det mesigaste som går. Snarare haglat millimeterstora hagelsaker. Det är iaf liiite ljusare på backen nu när jag tittar ut :) 
saknar snön, har lust att bygga en snögrotta och lägga mig där å sova.. -.-' norrmejerier saknar jag också, mjölken här nere duger nätt och jämt till varm oboy! 

vem ska nu göra mina läxor och säga att jag är speciell?

Publicerad 2012-11-27 21:20:06 i Allmänt

först dressyren igår, han var grymt mycket lugnare än de senaste dagarna innan! det var fett skönt,han gick iaf bra och jobbade på jätte fint! galoppen gick fortfarande för fort men vi jobbar på de. Är mycket nöjd över min lilla skrutt iallafall, om man tänker på vars vi var för bara några månader sen ;) 
 
Hoppningen idag gick ju som det gick, han höll sig rätt så bra i skinnet, dock vart han så nervös där ett tag så han kunde inte stå still och jag kände genom sadeln hur det sprätte i kroppen på han, stackan. För mycket svängar och hinder, men det var bra övning för honom, men det vart för mycket då vi skulle göra den åt båda hållen! Det var så att det var 4 hinder på långsidan med ett galopp steg emellan, först red vi runt det första, kom in på det andra och hoppade det snett över, svängde runt det tredje och hoppade sen de fjärde snett. Då han väl kom på att sakta av och lyssna på mig nog fort gjorde han det super, han har då inga tankar på att vägra eller något, min fina fina kille! men när vi sen skulle göra det, vända tillbaka och göra likadant åt andra hållet brast det lite för honom :/ 
Han ställde iaf upp så gott han kunde!
 
måste bara tillägga att då vi hoppade kombinationen normalt rakt över alla hinder, så tog handet i studs..
han är ju som han är stackarn<3

jag är ingen mördare, bara tråkig

Publicerad 2012-11-22 20:52:25 i Allmänt

Idag red jag HD ute, på banan en sväng. Rätt blött men helt ok ändå :) 
fast HD hade ju nå ryck så vi kunde ju inte trava.. för då låt han på som de ångtåg han är och jag kände ingen chans att kunna hålla han tillbaka längre tid! vart nå backutsparkar och shit, annars höll vi oss i skritt och jobbade då mycket böja, skänkelvikning och bara flytta undan för övrigt. Han var ändå rätt fin, mjuk och fin då jag gjorde någorlunda rätt :) dock är han ju som han är.
Blir nog ridhuset imorgon, vill jobba igenom honom och gärna få bort lite överskottsenergi så ska försöka jobba galoppen :) 

Hoppning

Publicerad 2012-11-20 17:25:09 i Allmänt

hoppträning idag, redan då vi red fram i ridskoleridhuset kom HD på vad som väntades och hade ingen lust att ta det lugnt! Det gick helt OK iaf och han hade lugnat sig när vi sen kom in i ridhuset med hindrena.
Det var 8 hinder på medellinjen, och två på långsidan.
Vi började hoppa på långsidan ett hinder, skritta några steg och sen fortsätta och hoppa nästa, bra träning för HD. sen hoppade vi resten osv.
Sista rundan gick väll lite halvtaskigt, men är nöjd över han ändå! Nästa gång ska jag testa rida med bett istället för hack, då han tar bettet mycket bättre nu efter lite ändringar osv. 

dressyra

Publicerad 2012-11-19 21:28:08 i Allmänt

första dressyr lektionen idag! 
Det gick väll bra, Hd var som vanligt men ändå lite extra mjuk i nacken/hals speciellt i höger då han har det lite kämpigare där.
Vi tränade på övergångar mellan skritt och trav innanför spåret på en rak linje, Hd vart lite leds och hade ingen lust att skritta efter några travsteg.. Han är ju som han är, det funkade iaf, jobbade sen lite skänkelv, gick helt OK. Har kommit på att vi inte har tränat så mycket på det sista tiden så vi var lite ringrostiga.
Sen galopperade vi på volt, jobbade på att hålla en lagomt stadigt tempo. Hd fick sina stunder då han drog på men inte alls som han gjort förut, ändå rätt nöjd. Han stressade upp sig lite på det nya träningssättet tror jag.
 
Det var ingen lektion som vi är vana vid men vi kommer väll vänja oss.. Eller nå x3 får se hur det går, imorgon är det hoppträning för Mårten, håller tummarna för att HD ska vara lugn! 

ut på tur aldrig sur

Publicerad 2012-11-18 18:00:42 i Allmänt

red ut idag igen, i brist på vägar att ta vägen vart det lite fram och tillbaka ridning, men det ändras nog snart. Imorgon antar jag att det är dressyrträning, blir fett kul att rida för någon igen ;) hoppas det går bra! (y) 

fin fin uteritt

Publicerad 2012-11-17 17:16:45 i Allmänt

red ut idag med Hd, testade svänga av innan ridskolehagarna i "skogen" rätt lerig väg men det funkade, längtar tills det torkar upp i marken så man kan rida på ängarna vi red förbi! HD var sprättig och pigg men lyssnade ändå :D längtar också tills då vi kan/får träna på terrängbanan vi red förbi!! :D 
Sjukt hur miljön ändras på bara olika delar av sverige, inget är som i norrbotten :) 
 

tröttisar

Publicerad 2012-11-16 18:05:04 i Allmänt

Red i ridhuset idag, det gick väll helt ok. Fast han var väldigt pigg! Men ändå lugn lixsom, fast han spände sig mer än vad han gjort de senaste passen, (som varit i luleå då vi har tagit det lugnt sen han kom hit) Men det släpper nog snart, längtar till lektionen på måndag så vi får se hur det går, även hoppnigen som blir på tisdag.
 
Det blir sjukt intressant..  :) 

vad är det här för spännande varelse som jag kanske, bara kanske är kär i

Publicerad 2012-11-15 15:19:59 i Allmänt

for till Hd vid 12 idag, han hade det bra som vanligt :) mockade åt han och sen for vi ut en sväng och försökte hitta någon ridväg, gick väll ganska bra ändå. 
På måndag har min klass kommit tillbaka från praoen så då börjar lektionerna och det, tills dess är jag ledig så jag hinner fara runt överallt som den vilsna varelsen jag är! nu har jag iaf hittat cykelväg till både stallet och det billigaste köpcentret, är också rätt säker på vägen till stan :) 
 

fire burns brighter in the darkness

Publicerad 2012-11-14 20:41:34 i Allmänt

Idag var jag till stallet vid 8 och tog ut HD, han var glad att få komma ut och hade bråttom! kan jag förstå :) 
synd att dem bara står ute halva dagarna här, han kommer nog sakna att stå ute längre, eller så kommer jag göra det då han sparar massa mer energi! 
red i ridhuset idag i kankse en halv timme, travade runt, inge mycket, försökte hålla han lugn och börjde bara igenom honom någon enstaka gång, galopperade något varv.
Men ändå började han löddra! det är då man märker hur mycket varmare det är här nere, var kring plus tio hela dagen idag. Stackars pålle det får nog bli att raka honom.. :( 
Imorgon har jag tagit sovmorgon, blir att åka till HD strax efter lunch och ska försöka hitta en väg att rida ut på :) 

välkommen Hawk's Dynamite!

Publicerad 2012-11-13 19:36:08 i Allmänt

Hd kom hit för bara någon timma sedan, kliver ur lastbilen och är hur lugn och cool som helst! 
går in i sin box och börjar äta som han bott där hela sitt liv, tar ut han på en prommis och stretchar han lite och när vi sen går in igen vet han precis vars han ska! 
Tur jag har med mig honom hit, min lilla klippa :) 
 
Ska försöka fixa nå bilder på han från sitt nya hem men min mobil kan inte fota, får se om jag lyckas fixa någon imorgon.
Ska upp rätt tidigt toch vara med på morgonjouren kvart över åtta så jag ser vilken hage han ska stå i och att jag leder honom då han är ny, ska även slänga på han hans nya fina regntäcka då han inte behöver det med 200g här där det knappt blir kallare än -5! 

Varberg

Publicerad 2012-11-12 21:34:23 i Allmänt

Igår packade jag allt till både mig och HD, då vi skickat iväg HD med lastbilen som ska ta honom till Varberg for vi själv med packad bil hela vägen till gävle, fortsatte idag till Varberg, vi skrev på kontraktet om lägenheten och packade upp alla mina saker!
Imorgon ska vispringa någon vända på stan och köpa lite vi behöver sen till stallet och fixa till HD då han kommer hit någon gång på eftermiddagen! längtar nå sjukt efter han redan och hoppas han har haft det bra på vägen, kompisar har han ju haft iaf och det är nog bekvämare med lastbil änn en skumpig transport! 

5 dagar

Publicerad 2012-11-06 12:20:09 i

om fem dagar drar jag och hd från norbotten!

hejdå till alla ;-)

Om

Min profilbild

Kristin

hej, här kommer jag skriva om min häst Hoddan, vad vi gör, hur vi tränar och hur vi utvecklas :) enjoy

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela