Hawk's Dynamite

GAINED STRENGTH FROM OBSESSION

virrig dag

Publicerad 2013-02-27 23:05:50 i Allmänt

Dagen har varit som de flesta andra dagar, dock känner jag att jag har varit riktigt virrig. Gått in i väggar, i människor osv. Kommer inte ens ihåg var jag haft för nå lektioner idag! 
men hade iaf hoppträning på skolhästen johnny idag, han var riktigt fin men tvärt emot HD, lite seg, stort steg, och hoppade med ryggen som jag vet inte vad! så på första språnget vart det även en missuppfattning på galoppsprången och då han sköt iväg med sin rygg tappade jag balansen helt och for på arslet. Ajja, bara borsta av sig igen och upp på hästen, har sand i byxorna sedan dess.. Sen gick det väll helt ok ändå, jag satt kvar och kunde någorlunda följa med i hans språng. Han var ruskigt fin och rolig att ha å göra med så det blir nog två trevliga veckor :) 
 
Sen red jag ut på HD med några från skolan, han busade till det en gång men höll sig i skinnet :) 
min sötpluttis, man känner verkligen att han hör hemma på HD efter att man ridit någon annan :) 

hoppning

Publicerad 2013-02-26 20:49:47 i Allmänt

Idag var det hoppning på schemat, det gick förvånantsvärt bra faktis! 
han drog på flera gånger som han oftasat gör men höll sig ändå i skinnet bra för att vara han :) 
vi galopperade nå galoppbommar utan några som helst besvär och travade lite där ett tag, men sen gick de ju också väldigt galet på några, hoppade i princip ingenting, vi försöker få honom lugn istället då vi märkte att om man får till det att han är lugn, avslappnad och andas innan man rider mot hindret hoppar (kliver i detta fallet)  han lugnt över och är även lugn på andra sidan.
Man jag vågar ännu inte få för stora dörhoppningar då han brukar ta hindrena bra när de kommer plötsligt.. Lite knasigt egentligen! 
 
Imorgon ska jag hoppa en utav skolhästarna som heter johnny, det blir intressant. Så sjukt länge sedan jag red någon annan häst och framför allt hoppade någon annan, har aldrig suttit på honom förut häller.. 
Det är även lite hemskt att dom kommer i princip "bedömma" mig då det är första gången dom ser mig, iaf hoppa en annan häst än HD.. Kommer näkert gå åt skogen. 
Men ajja, inga dåliga tankar, då går det bara sämre! :D 
efter hoppträningen, som säkert kommer gå superbra! ska jag mest troligt fara ut på älskling Hoddan, det är han värd :) synd bara att det är så lerigt och jävligt :( 

Tillbaka till VBG

Publicerad 2013-02-25 21:22:00 i Allmänt

Igår kväll vid halv 11 tiden klev jag in i lägenheter här i Varberg, vart att sova på en gång för att komma upp till skolan idag, stalltjänsten väntade och halv 9 ett dressyrpass på HD! min saknade lille vän! som även börjat fälla, jobbiga tider ;) vi jobbade mest skritt då vi höll på med bak och framdelsvändning, och min skrutt är så sjukt duktig. För det första gör han framdelsvändningar svin bra, om jag gör rätt. Sen var det även första gången för honom vi prövade på bakdelsvändning, och i princip första för mig. Om jag gjorde rätt åt han gjorde han också rätt! 
Dedär är då en häst som kan komma långt! vilken underbar varelse :)

Luleå

Publicerad 2013-02-15 17:17:33 i Allmänt

imorgon far jag mot luleå, men skyndar mig mot stallet på morgonen för att lämna lite äpplen till HD :) 
Idag då jag red var han lite besvärlig, han som alltid brukar vara så duktig på att böja åt rätt håll osv vred sig hela tiden ut, speciellt på volterna.. ajja, vi hade väll en dåligare dag :) Hannah fick även testa han lite då hon ska ta hand om honom till på onsdag, det kommer nog gå jätte bram sen ska även Nelly och Malin ta hand om han lite :) 
har fixat praktikplatsen i luleå så det blir tre veckor i varberg efter detta lovet sen drar jag till luleå igen och blir där tre veckor.. kommer sakna min skrutt massor :( 

löshoppning

Publicerad 2013-02-13 20:26:02 i Allmänt

Måndagens dressyrlektion gick väldigt bra! han vart liite springen efter galoppen och då vi bytte varv men lugnade sig snart :) 
i tisdags hade vi löshoppning! HD skulle först inte hinna vara med men sen fick han det ändå! 
han sprang där som han aldrig gjort något annat, hoppade lugnt och fint. Underbara pålle! 
Nu tror väll alla bara att jag rider fett kasst som får han att rusa så mke när jag sitter på å hoppar, men han är så sjukt olika när man sitter på eller står på sidan :S vet inte alls vad det kan vara :/ 
Idag red jag bara en sväng barbacka och han tyckte att han skulel få springa i sin egna takt i galoppen.. Får jobba den bättre imorgon då jag även ska rida en skolhäst, Fansipan. Blir en bra alal hjärtans dag! :) 
 
BILDER FRÅN LÖSHOPPNINGEN KOMMER!! :) 

fortsätter med ingenting!

Publicerad 2013-02-02 01:23:54 i Allmänt

fortfarande knappt några inlägg men det har fortfarande mest rullat på som vanligt. Johanna red HD förra torsdagen och det gick mycket bra, hon kom med flera bra tips. Fick en bättre blick om vad skänklarna verkligen gör för hästen och har börjat tänka mer på dem, tro det eller ej men känner på en gång att vi kommit närmare varandra från ryggen! 
Har inte haft någon hoppning denna vecka då vi haft temadagar, han har även fått ta det lite lugnare då jag har varit väldigt lat.. ;o men nu har jag vilat upp mig och imorgon blir det ett ordentligt dressyrpass igen! 
 
Red ut med Sanna idag och båda våra pållar hade superkul! HD sparka backut så svansen knocka mig i bakuvvet.. känns säkert ;) han är så rolig min lille pojk! fick sitta med händerna i höjd med mina axlar för att han inte skulle bocka av migockså haha men vi fick till en sakta bra galopp där emellan studsen! Vi lät dom även sträcka ut lite, fast bara korta sträckor då det inte finns så mycket ställen att rida på här :/ 
 
Imorgon kommer även pappa och då skavi äta gott på någon restaurang har jag bestämt, och så ska han få träffa Hoddisen :) 

Om

Min profilbild

Kristin

hej, här kommer jag skriva om min häst Hoddan, vad vi gör, hur vi tränar och hur vi utvecklas :) enjoy

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela