Hawk's Dynamite

GAINED STRENGTH FROM OBSESSION

linköping

Publicerad 2012-10-30 19:49:49 i Allmänt

sitter i linköping på hotellet, har varit idag och kollat på både svenska ridgymnasiet i Varberg och på Kungsbacka! dock ingen som kunde visa oss runt på Kungsbacka.
 
Jag har iaf bestämt mig för att börja i Varberg, nu eller aldrig lixsom.
Självklart följer HD med mig, åker ingenstans utan honom :)
Längtar redan på att få se allas blickar då jag kommer dit med en Curly och hans charmiga personlighet ;)
dock kommer jag nog inte hitta någonstans, det kommer vara sjukt konstigt att inte behöva mocka vare dag då klasserna gör hela stallet då man har stalltjänst. Dreglade även då jag såg gräsbanan/tävlingsbanan, oj oj oj ;) fast vi kommer nog inte springa där så mke :(
 
Vi kommer flytta ganska snart då vi inte ser en anledning att söla, kanske redan om någon vecka far vi!

just like you and I was born to be

Publicerad 2012-10-28 19:14:29 i Allmänt

for till stallet vid först halv två idag då jag skulle på en hästhanteringskurs, mer än det hade jag inte kollat upp.
Så när jag sen komemr in i ridhuset blir HD direkt igenkänd ;)  då var det tydligen dem som ridit in honom, altså Thorells. Det hade jag inte alls tänkt på! 
Så Hd kunde ju demdär övningarna men han tyckte ändå det var roligare att gå och titta på allt runtikring sig :) 
 
sen käkade vi pizza och efter det red ja runt nå varv i ridhuset med sällskap bella och zazze :) 

shit just got real

Publicerad 2012-10-27 12:26:57 i Allmänt

HD känns nästan lite krasslig då han frustar ordentligt och ibland även hostar då jag rider fram, har även sett vitt snor :/ så det blir lite lugnare ett tag, har ändå inga ridlektioner i veckan då jag åker till göteborg måndag kväll och kollar skolan i Varberg, blir det så att vi flyttar drar vi så snart vi kan! 
är sjukt nervös och egentligen vågar jag väll inte. Men jag kommer göra det ändå.
bättre att ångra något man gjorde än att ångra något man aldrig gjorde.

Nu känner jag mig bara sjukt taggad på att komma bort från allt som han med luleå och vardagen här uppe att göra, mest kommer jag nog sakna Kåbdalis :/ 

And the world's gonna know your name Cause you burn with the brightest flame

Publicerad 2012-10-23 20:33:00 i Allmänt

är itne så super nöjd över dethär passet, det vart fort slängit och hans huvud bara for. 
Men han har det väldigt jobbigt i höger varv och försöker komam undan när det tar emot genom att springa undan elelr dra upp huvcudet, antagligen förstår han inte precis vad jag menar när jag sitter där och "drar" i han, men det går ju så bra i vänter!? 
 
kan nästan inte skriva något då mina armar är bortdomnade vid dethär laget av ansträngning, men imorgon blir det en mysig uteskritt tur på det hårda underlaget så kommer nog inte skriva nå om det inte händer något speciellt :) 

You're the smile on my face And I ain't going nowhere I'm here to make you happy, i'm here to see you smile

Publicerad 2012-10-22 21:28:25 i Allmänt

red ett dressyrpass i ridhuset ikväll, det gick faktis bättre än förväntat! i vänstervarvet gick det hur bra som helst och han var lösgjord och jobbade på superbra! högervarvet var jobbigare men bättre än det gått andra gånger iaf. Jobbade mycket galopp och han skötte sig jätte bra, han tänkte även själv på vilken galopp han skulle ha i vilket varv då han själv bytte då vi bytte varv :) 
 
Här är en film från senaste hoppträningen som var förrförra torsdagen :) 

kungen

Publicerad 2012-10-21 18:28:07 i Allmänt

your smile's like expelliarmus - simple but disarming

Publicerad 2012-10-21 16:56:54 i Allmänt

tävlingen gick super bra! HD skötte sig galant och lyssnade sjukt bra :) vi plockade då åt oss en rosett :) 
idag har jag ridit ut med Sanna och Henning en sväng men det blev bara skritt då det är så hårt, så släppte HD i ridhuset och fick han att springa nå varv innan han fick komma ut i hagen igen, imorgon blir det ett dressyrpass för att göra oss redo till tisdagens ridlektion!

althoug there's pain in my chest I still wish you the best whit a.. "Fuck you!"

Publicerad 2012-10-18 19:31:00 i Allmänt

red ut idag med sara och sammy, vart en rätt lugn tur med bara skritt och trav men hoddis va lugn iaf :) 
imorgon blir det ett ordentligare pass i ridhuset så hoppas vi på det bästa då vi sak vara med på klubbisen på lörddag, dock bara en lätt clear round men skit samma :) jag vill inte stressa upp han då han varit så lugn senaste dagarna! :) 

I stop using my head letting it go

Publicerad 2012-10-17 20:34:41 i Allmänt

idag fick han en vilodag :) därför har jag inte så mycket att skriva om men tänkte att jag kan skriva lite tjafs om hur jag tränar HD :) 
 
på tisdagar rider vi dressyrlektion, så på onsdagen rider jag oftast ut, varannan torsdag hoppar vi, annars rider vi oftast ut igen då jag oftast dressyrar på fredagar så har vi helgen på oss att rida ut, men på senaste tiden har jag börjat dressyra en dag på helgen också då han börjar vänja sig vid ridhuset mera :) på måndag blir det uteritt igen :) 
HD's vilodagar brukar bestå av NH i ridhuset eller en kort lugn tur ut, då han blir så sjukt jobbig och överenergisk om han får stå helt. Men självklart får han också hela vilodagar då han inte behöver göra något, det får han när vi har tränat hårt många dar i rad och jag känner att han är trött i kroppen. Eller då jag inte kan rida han såklart x3 
Han trivs nog rätt bra med att gå tuffare pass mestadels varje dag då han annars hittar på massa dumheter.
 
det var detherrå :) 

like it or not, but this is bigger then you

Publicerad 2012-10-16 20:44:31 i Allmänt

satt på en sjukt fin häst denhär lektionen! han skötte sig så bra man kan be honom i nuläget! :) 
galoppen satt som en smäck och han var lugn mestadels hela passet :D 
stolt över min stjärna

a kick in the teeth is good for some a kiss with a fist is better than none

Publicerad 2012-10-15 22:22:52 i Allmänt

myste med älsi ett tag medans ridhuset var upptaget, höll på att somna på hans rygg inann ja började sadla åde :) han skötte sig jätte bra fast han har det jobbigt i högervarvet! jobbade genom de så gått det gick iaf och sen jobbade vi mycket galopp, mycket på volter och så håller vi tummisarna för att vi ska kunna galoppera på lektionen imorgon :) 

I'm going to stand outside, so if anyone asks I am outstanding!

Publicerad 2012-10-13 20:12:27 i Allmänt

hoppningen i torsdags gick bra, film finns på facebook!! 
han var lugn och tänkte mot hindrena istället för att panik springa eller ignonera hindret totalt, så jag är nöjd, jätte nöjd :D 
Dressyren går också frammåt, fast det finns MYCKET att jobba på och han har det grymt jobbigt i vänstervarvet! men det går ju iaf, har planerat in en lugnare dag på onsdag åt honom och han får stå helt på torsdagen, det är han värd :) 

friends are like potatoes. if you eat them, they die.

Publicerad 2012-10-09 20:50:05 i Allmänt

första lektionen med hd idag för ett tag :) 
det gick rätt bra ändå men han betedde sig jätte konstigt då vi skulle galoppera, antar att han blev stressad  då han inte kommit in i galoppen riktigt ännu, men i traven gick det dock hur fint som helst enligt mig! han var loss, tillät bra med stöd och lyssnade helt underbart på benen! dock vart han lite förvirrad då vi skulle börja ställa utåt och kom av sig lite och började kasta med huvet, men dethär blir bra somsagt! 

drake

Publicerad 2012-10-08 19:22:00 i Allmänt

red ut idag såhär innan ridlektionen imorgon, han va som vanligt helt rubbad å ba hoppade frammåt, kunde iaf hålla tillbaka honom även fast ja glömde spöet i stallet :) taggar ridlektionene imorgon, får se hur han beter sig då :D 

I wanna be all the world to you

Publicerad 2012-10-07 20:29:29 i Allmänt

ridhus jobb idag, fick jobba lite mer idag, hade också lite högre förväntingar dock. han gick sjukt bra, börjar känna att vi kan ha samma mål som alla andra ekipage nu! men idag var han jobbigare i högervarvet, känns nästan som att han blir lättare i de varvet man börjar jobba honom i på ett pass, knasigt. Men det går ju nu iallafall! dock tror jag nästan att det sitter något i nacken på han också, men vi jobbar med dethär nu och sparar pappas plånbok lite.
dethär kommer bli bra :) 

ask me what's my best side, I stand back and point at you

Publicerad 2012-10-07 16:34:24 i Allmänt

i fredags red vi i ridhuset, och han har aldrig varit så avslappnad som v´han var (stutals spände han sig) speciellt i högervarvet, i vänster fick jag jobba mera för att få han att slappna av mera. 
Helt underbar känsla att känna att han tar längre steg istället för korta och snabba, att han tar stödet där nere istället för uppe och slappnar av! red ut igår och ska dit snart å rida i ridhuset igen och hoppas på ett lika avslappnat pass, om inte bättre :) 

they can all get fucked just stay true to you

Publicerad 2012-10-03 16:46:14 i Allmänt

vart ingen skola för mig idag, ska chilla ett tag till se om jag får i mig lite mat innan jag åker tilll bubben, blir nog att longera han idag bara. Imorgon rider vi ut en sväng med sara och sammy :) 

what would you do if your own name was a bad word?

Publicerad 2012-10-01 21:23:21 i Allmänt

första traven idag! red i ca 20 min bara, han skötte six exemplariskt! lyssnade utmärkt då jag tog tillbaka honnom lite eller gjorde halt, följde helt OK med då jag böjde osv :' ) min pfina fina pojke att jag har hittat något så underbart<3
 
hoppade upp på han och la mig tillrätta på hans rumpa medans jag väntade på pappa, mysigt mysigt. :) 

what are you? a mouse? - I'm a gentleman

Publicerad 2012-10-01 16:01:14 i Allmänt

har inte skrivit nå ja vet, men har inte haft så mycket att skriva om då min horsi bara skrittats 7 dagar nu :) idag blir det att trava för första gången! spännande, hoppas man överlever xD 
 
det har varit rätt kul att rida andra pållar ändå, lite omväxling och få kämpa med andra saker för en gångs skull, men det märks fort att något saknars. Man känner sig som inte hemma riktigt. längtar till tuusen då min krigare kommer igång igen! tycker om han så mycket :) 

Om

Min profilbild

Kristin

hej, här kommer jag skriva om min häst Hoddan, vad vi gör, hur vi tränar och hur vi utvecklas :) enjoy

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela